Ook dit jaar doet het RK Kerkhof Groningen (Hereweg 89, ingang in de Papiermolenlaan) mee aan het landelijk Weekend van de Begraafplaats.

In dit weekend, organiseren zo’n honderd begraafplaatsen verspreid over het hele land diverse activiteiten.  Wij organiseren openstellingen van de kapel en de crypte, rondleidingen met aansluitend een korte lezing over verschillende onderwerpen en een kleine expositie in de aula. Dit jaar is het thema, EEN PLEK VOL VERHALEN. Het doel is om begraafplaatsen onder de aandacht te brengen als fundamenteel onderdeel van ons erfgoed.

Op vrijdagavond 24 mei om 19.00 uur een rondleiding met aansluitend een korte lezing over, een onwaarschijnlijk verhaal over het RK Kerkhof door Paul Burm.     Op zaterdagmorgen 25 mei om 10.30 uur een rondleiding met aansluitend een korte lezing over de kunstenaar F.H. Bachg door Ton Spelbrink en op zondagmiddag om 13.30 uur een rondleiding met aansluitend een korte lezing over de architectuur van A. Th. van Elmpt door Ton Spelbrink.

Er is een kleine expositie ingericht met informatie over de historie van het kerkhof. Het kerkhof is toegankelijk van 9.00 – 18.00 uur. De crypte en de kapel zijn open voor bezichtiging van 9.30 – 16.30.

Voor info zie ook www.weekendvandebegraafplaats.nl